ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА ЗА ДЕЦУ ИЗ ЦРВЕНОГ КРСТА

Друштво учитеља општине Кула и Црвени крст Кула у сарадњи са основном школом „Петефи бригада“ из Куле и основном школом „Иса Бајић“ из Куле, организовали су хуманитарну продајну изложбу новогодишњих украса, са циљем сакупљања новчане помоћи за децу из Црвеног крста Кула, који су корисници пројекта за инклузију ромске деце и деце из осетљивих група.

Иницијативу за ову хуманитарну акцију су покренуле учитељица Маријана Коларић, председница ДУОК-а и учитељица Јасна Тешовић реализатор пројекта Црвеног крста.

dsc00562

Ученици 2. и 3. разреда основне школе „Петефи бригада“, са својим учитељима, су организовали креативну радионицу са децом из Црвеног крста, у школској трпезарији, на којој су правили снежне кугле, док су ученици 1. и 4. разреда креативне радионице одржали у својим учионицама правећи разне новогодишње украсе. Школа је, поред пружања својих просторија на коришћење за реализацију изложбе, приложила и добровољни прилог како би ова акција била још успешнија.

img_1712

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ученици основне школе „Иса Бајић“ из Куле, са својим учитељима, су се придружили хуманитарној акцији, својим креативним радовима на часовима ликовне културе и учешћем и присуством на продајној изложби. Учитељице  2. разреда су са својим ученицима,  дана 16. 12. 2016. године,  посетиле изложбу. Купујући новогодишње украсе које су и сами правили, ученици и учитељице су показали своју хуманост на делу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Продајне изложбе из „Мале радионице“ су одржане у ОШ „Петефи бригада“ Кула, 16. 12. 2016. године и 12. 2016. године, када су многи ученици из обе школе, учитељи, наставници,стручни сарадници, родитељи, баке и деке куповали новогодишње украсе које су правили ученици од 1. до 4. разреда са својим учитељима из обе основне школе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Пошто је изложба 16. 12. 2016. године била веома успешна и сви украси се продали, ученици ОШ „Петефи бригада“ су поново са својим учитељима направили украсе који су се продавали у школи пре и после организованог музичког концерта за ученике и родитеље “ Зима, зима, е па шта је“ у организацији школе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Посебна захвалност породици ученика 2. -3 разреда, учитељице Маријане Коларић, Александра Крунића, мами Корнелији и сестри Ребеки, ученици 8. разреда ОШ „Петефи бригада“, на несебичном залагању и донацији многобројних, дивних, креативних новогодишњих и божићних украса, које су лично израдили и поклонили да се њиховом продајом помогне деци из Црвеног крста.

Такође се захваљујемо и ученицима разреда IV-3 учитељице Тамаре Милојичић и ученицима разреда IV-4 учитељице Сање Делић из ОШ „Петефи бригада“, који су учествовали са уживањем, у продаји украса на изложби.

dsc00408dsc00411

Обе изложбе су биле успешне, сакупило се довољно новца, на задовољство и организатора и учесника у овој хуманитарној акцији за помоћ деци из Црвеног крста, да улепшају свој простор за боравак и учење.

ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У ОВОЈ ХУМАНИРАТНОЈ АКЦИЈИ И СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ!!!

ДРУШТВО УЧИТЕЉА ОПШТИНЕ КУЛА- ДУОК,

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ПЕТЕФИ БРИГАДА“ И „ИСА БАЈИЋ“ ИЗ КУЛЕ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s